Köpa valp från oss


Köpa valp av oss

Är du intresserad av att köpa valp från oss?

Gå in på hemsidan regelbundet för att få aktuell information om väntade eller planerade kullar. Skicka även ett mail där du berättar lite om dig själv: familjeförhållanden, erfarenhet av hund, vad du tänkte göra med din hund.
Detta mail ger oss det första intrycket av dig så lägg gärna till lite tid och kärlek på det.
Därefter vill vi prata i telefon med dig. Vi vill gärna träffa våra valpköpare innan valpen hämtas, det är viktigt att det känns rätt för både uppfödare och valpköpare.

Vi kräver inte att du skall ha haft hund förut, däremot att du är helt införstådd med vilket stort ansvar det är att bli hundägare.

Vi säljer valpar helt enligt SKK's regler. Valparna levereras med:

 • Stöd och support hela hundens liv.
 • Stamtavla & registreringsbevis utfärdat av SKK
 • SKK:s köpeavtal och vaccinationsintyg
 • En pärm med valpens alla papper och råd och tips
 • Filt med dofter från modern och syskon
 • Väska med lite valpsaker och foder som valpen är van vid.

Valpen är:

 • Registrerad i Svenska kennelklubben.
 • Avmaskad regelbundet
 • Veterinärbesiktad (intyget inte äldre än 1 vecka)
 • ID-märkt med microchip
 • Försäkrad mot dolda fel i FOLKSAM (gäller upp till 3 år)
 • Då det inte längre tillhandahålls enbart parvo vaccin och pinschern har en påvisad överkänslighet mot vaccin så är våra valpar ovaccinerade vid leverans. Så vi rekommenderar att ni vaccinerar med DHPPI från 13 veckor. Läs mer här under 

Inget kösystem
Vår uppfödning är ett viktigt arbete som vi brinner för, och vi är väldigt noga med vart hundarna hamnar. Därför har vi inget kösystem utan förbehåller oss rätten att välja valpköpare till våra valpar, därmed har vi också rätten att säga nej till någon som vill ha valp från oss

Vid svårigheter att ha kvar hunden, t.ex. sjukdom, ändrade familjeförhållenden m.m. vill vi att ni hör av er till oss så att vi antingen kan köpa tillbaka hunden eller hjälpa till med att hitta ett nytt och bra hem åt hunden.

Vi lämnar inga garantier, det kan man inte göra på en valp som är 8 veckor gammal.

Vi anordnar årligen kennelträffar som alla kullar är hjärtligt välkomna till. Ett ypperligt tillfälle för valpköpare att lära känna varandra, samt för oss att få träffa våra valpköpare och deras hundar. Ett väldigt trevligt evenemang.
Vi har även en valpträff för valparna när de är ca 5-6 månader med tipspromenad och fika.

Då vårt avelsarbete är viktigt för oss så vill vi utvärdera hur den gjorda kombination blev, så därför bjuder vi in våra valpköpare på gemensamt BPH tillfälle. Hunden kommer att vara mellan 12-24 månader och kostnaden för själva BPHt står kenneln för.
Med detta hoppas vi få fler hundar som gör BPH och då mer verktyg till vårt avels arbete.

Vad är BPH? Läs mer här: https://www.skk.se/sv/uppfodning/mentalitet/beteende-och-personlighetsbeskrivning-hund-bph/fragor-och-svar/vad-ar-bph/

Vi ger också våra valpköpare 1 års gåvomedlemsskap i Pinschersektionen för att bidra till RAS klubbens aktiviteter och öka sammanhållningen i klubben. En klubb är inte starkare än ens medlemmar så på så sätt bidrar vi även till RAS klubbens fortlevnad. 

I köpesumman ingår också boken valpträning av Jessica Mann ( provläs här ) och även 10% rabatt på en onlinekurs med etolog och hundpsykolog Caroline Alupo, för att ge er och er valp en bra start i livet. https://alupo-hundkunskap.teachable.com/p/valpkurs