Om oss

Vi som har Jerntraktens kennel är jag, Cattis och min man Jörgen. Vi bor i ett hus med trädgård i Alunda ca 3.5 mil öster om Uppsala. Vi har i nuläget tre pinschrar hemma som vi ägnar mycket tid och kärlek till – Ozzy, Maiden och Kelly. Vi har båda haft lite olika raser under våran uppväxt. Jag är uppväxt med Schäfer och Grand Danois och Jörgen är uppväxt med framför allt Engelsk Springer Spaniel. Tillsammans har vi haft korsningen Hugo som var en  schäfer/gråhund/jämthund som jag spårade rätt mycket med. Sen hade vi Mynta,en storpudel som fungerade mer som sällskapshund. Pinschern kom in i vårt liv 2011 då vi köpte Ozzy, en hane som sällskap och till utställning och sen var vi fast. Jag är hemma om dagarna med våra hundar så de är uppvuxna i en lugn och harmonisk miljö. Tillsammans med hundarna träffar vi mycket vänner och bekanta som har hund och på brukshundsklubben leker vi och tränar olika aktiviteter mellan varven. Vi tycker att det är självklart med social- och miljöträning för våra hundar. 

Vi är medlemmar i SKK , SSPK (Svenska schnauzer/pinscher klubben), Pinschersektionen och Alunda brukshundsklubb (där jag även är sekreterare). Jag är också engagerad i rasklubben sen 7 år tillbaka.

Jag har även genomgått SKKs uppfödarutbildning på distans.

Vi ställer också ut våra hundar på en del hundutställningar, det är en rolig hobby men ingenting vi kräver att våra valpköpare ska ägna sig åt. Sysslar även med nosework, viltspår, rallylydnad, lydnad och lite agility.
Det är det som är så härligt med pinscher, det spelar ingen roll VAD du gör med den, bara ATT du gör något.

Detta var lite kort om oss, tveka inte att höra av er om ni har frågor! / Cattis och Jörgen

Mail: jerntraktens@yahoo.com

Tel: +46 (0)708-45 85 45